Lichtpuntjes!

“Het was zo donker dat ik overal lichtpuntjes zag.” (Loesje)

Samson en Gert zongen lang geleden: “Als je bang bent in het donker moet je fluiten.” Dat is zeker een goeie tip. Maar als je, zoals ik, niet goed kan fluiten, kan je ook gewoon focussen op de lichtpuntjes die er zijn. Want hoe donker het ook is, ergens is er altijd een lichtpuntje. Soms moet je even zoeken. Geduld hebben. Blijven geloven dat er licht is, ook al lijkt de tunnel erg lang.

2022 was geen evident jaar. Zorgenloosheid, onbezorgd genieten, onbekommerd zijn – het lijken begrippen uit ver vervlogen tijden. Sinds een bepaald virus onze levens ondersteboven heeft gegooid, lijkt de balans zoek. We tuimelen van de ene crisis in de andere. Van onbekommerd zijn lijkt geen sprake meer.

En toch zijn er heel wat lichtpuntjes aan die donkere hemel. Veel mensen hebben opnieuw het belang van verbinding en contact leren zien en voelen. We fietsen en wandelen meer. We gaan bewuster met energie om – noodgedwongen misschien maar is het niet goed om eens stil te staan bij hoeveel je echt nodig hebt? 

Veel mensen beseffen hoe goed ze het eigenlijk hebben en zijn er dankbaar voor. Sommige mensen sloegen een andere weg in, gingen iets compleet anders doen met hun leven. Sommige mensen leerden net hoe graag ze hun job eigenlijk wel doen en hernieuwden hun passie. Anderen leerden genieten van de kleine dingen in het leven: een vlinder op een bloem, een mooie zonsopgang (zoals die van deze ochtend, waarbij de oranje, paars en rood samen een heerlijke lucht schilderden), een kopje heerlijke thee, een hartelijke goeiedag van de vrouw aan de kassa van de supermarkt… Als je er even op let, dan zie je het: er zijn zoveel lichtpuntjes die het leven verlichten, in alle betekenissen van het woord. Uiteraard zijn er de donkere wolken. Maar de hemel daarboven is altijd helder, licht en blauw.

Voor 2023 wens ik jullie veel licht.

Liefs,

Mol 

Wu wei Qigong

Vanaf 9 januari kan je je licht laten stralen bij de wuwei qigong lessen. Op 9 en 10 januari is er een gratis proefles. Klik op de ster voor de info.

Jin Shin Jyutsu

Een deugddoende Jin Shin Jyutsu behandeling kan heel wat verlichting brengen. Klik op de ster om je afspraak te boeken.

Wu wei massage

Een zachte wuwei massage met warme olie is licht dat je kan voelen. Klik op de ster om je afspraak te maken.