Wie ben ik?

Ik ben Mol, relaxatiecoach en meer
In 1964 werd ik geboren als Ingeborg Mersie. In mijn kinderjaren kreeg ik van mijn papa de bijnaam Mol en die gebruik ik nu nog steeds. Ik hou van mensen en dieren, van lezen, wandelen en muziek. Ik ben gek op koken. Ik neem graag de tijd om te genieten van de kleine dingen. Ik ga graag op reis en heb dan vaak mijn fototoestel bij. Heel wat foto’s op mijn website heb ik dan ook zelf gemaakt. (Bijna) alles wat ik doe, doe ik met passie. 

Volg je passie, wees niet bang en er zullen zich deuren openen waarvan je niet wist dat ze er zouden zijn.

In 2001 ben ik met het beoefenen van Qigong begonnen. Qigong leerde mij evenwicht en rust te vinden in mezelf in plaats van daarbuiten. Ik begon te lezen over de traditioneel Chinese geneeskunde, over boeddhisme, meditatie, …  En ik leerde dat ik mijn welzijn en gezondheid in eigen handen kon nemen. Zo groeide mijn interesse om dat te kunnen doorgeven aan anderen. 
Lichaamswerk was voor mij een van de meest aangewezen manieren omdat het een zeer eerlijke manier van communicatie is. Het lichaam liegt immers niet. Dus volgde ik in een opleiding integrale massagetherapeut gevolgd bij Souldance, centrum voor persoonlijke groei en gezondheid. Daarnaast volgde ik nog een aantal basiscursussen shiatsu, voetreflexologie, Kum Nye (Tibetaanse massage) en tuina. Ik bleef Qigong beoefenen en begon er les in te geven . Ik maakte kennis met de Tibetaanse bewegingsleer (Lujong, Tsalung, Tog Chöd). Ik volgde diverse workshops rond sjamanisme, healing en het werken met klanken bij Anam Cara en later bij Michele Averard en Nestor Kornblum. Bij Open Mind volgde ik bijscholingen rond relaxatietechnieken en traumacoaching. Ik deed een qigong mentorship bij qigong teacher Mimi Kuo-Deemer. Leren stopt nooit… 
Steeds weer word ik aangetrokken tot de Oosterse manier van kijken naar gezondheid en welzijn. Zo kwam ik in 2013 bij Jin Shin Jyutsuterecht, een zachte behandelwijze die me toelaat alle opgedane kennis en ervaring samen te brengen en in te zetten om anderen een stukje verder op weg te mogen helpen.
Mijn fascinatie voor de mens als geheel is de drijfveer voor elke behandeling, of dat nu bodywork, coaching of een relaxatie-les is. Ik ben van mening dat je je gezondheid in eigen handen hebt, enkel jij weet wat je lichaam nodig heeft of net niet. Het enige wat je hoeft te doen is te (leren) luisteren naar je lichaam, de signalen die je lichaam uitstuurt te voelen en te respecteren. Door even een stilte toe te laten, kom je tot rust en kan je inzoomen op die signalen en wat ze te betekenen hebben. En dan kan je zelf aan de slag. Want elke verandering in je manier van leven begint bij jezelf.

Ook zin in een me-time-moment?