Mijn cliënten aan het woord

Over de lessen

Anjes
Lees verder
"Hoe ervaar ik de lessen wei wu wei? Ik kom telkens thuis met een portie "rust" in mij, ik kan er weer even tegen. En lukt het thuis toch eens niet zo best, herhaal ik de oefeningen die ik me herinner, om die rust terug te vinden van na de les. Het is een gemoedelijke groep, je doet de oefeningen die je kan, en is een oefening iets te "moeilijk" maak je de oefening in gedachten, de intentie telt. Soms, op een grauwe dag ontgaat je de lust om te vertrekken, maar als dan eenmaal aan de les bent begonnen, leef je je weer helemaal in. Blij dat ik weer gegaan ben. Ik ben grote fan."
K.W.
Lees verder
"Ik vind de relaxatielessen heel ontspannend en rustgevend. Je behandelt al je spieren met de oefeningen."
Lieve Helssen
Lees verder
"Je inspirerende lessen dragen me doorheen de dagelijkse bezigheden. Ik kan er elk moment op terugvallen. Even een ademhalingstechniek voor het rode licht op weg naar het werk, de acht brokaten qigong om de dag rustig te starten, een gezichtsmassage als energizer in de klas. Dank je om me telkens weer bewust stil te laten staan bij de rijkdommen in onszelf. Je moet het niet ver gaan zoeken.... The place to be zijn de wu wei wu lessen bij Mol."
Anne-Marie
Lees verder
"Lesgeven vergt voorbereiding en steeds bij studeren en dat doe jij, Mol. Een groep leiden zit in je DNA."
EDS
Lees verder
"Het weekend vind ik heel fijn … maar maandagmorgen heb ik ook iets leuks om naar uit te kijken want ‘s avonds ga ik naar de “wei wu wei “ en dat is een momentje voor mij alleen! Maar wel delend met anderen en die positieve energie die daar vrijkomt, wordt samen gedeeld. Echt de moeite Misschien tot binnenkort!"
Anne-Marie Holthof
Lees verder
"Stress is een natuurlijk onderdeel geworden van ons drukke leven. Iedereen is op zoek naar een goede gezondheid en een innerlijke rust. In de lessen Wei Wu Wei wordt de "kunst van het ademhalen" met geduld aangeleerd in een ontspannen en gemoedelijke sfeer. De Qigong oefeningen leren ons om "moeiteloos" en "efficiënt" onze vitaliteit en emotioneel welzijn te versterken. Bewust worden van je eigen flexibiliteit en veerkracht wordt door Mol met overgave aangeleerd. Na een les Wei Wu Wei ben ik altijd happy. Ik heb weer eens getankt aan de pomp van "onzichtbare subtiele kracht", sterk als een beer en soepel als een hert. Mijn levensvisie : ouder worden, heel graag, maar met een goede conditie. Dank je wel Mol om je grote kennis te delen."
E.V.
Lees verder
"Ik wil je bedanken voor de Wei Wu Wei Qigong sessies. Het doet me telkens een beetje stil staan om er daarna met vleugeltjes weer tegenaan te kunnen gaan. Het is een verrijking voor mij."
Dani
Lees verder
"Voor mezelf vind ik de wekelijkse les wei wu wei qigong eerst en vooral een goeie vorm van ontspanning en rust. Het is fijn om in die anderhalf uur toch zover te komen dat je meestal even alles kunt achter je laten en enkel bezig te zijn met de oefeningen en je ademhaling. Bovendien vind ik dat je er ook soepel van blijft. Omdat wij veel wandelen en daarbij ook klimmen is mijn ademhaling door de oefeningen flink verbeterd. Ondanks wij toch met een redelijk grote groep zijn is het tijdens de lessen altijd heel stil omdat Mol alles op een fijne rustige manier uitlegt en daardoor volg je alles op een zeer ontspannen manier."
Marleen
Lees verder
"In de lessen wei wu wei heb ik de uit-knop van mijn brein gevonden. De focus op ademhaling in combinatie met langzame bewegingen helpt me om lichaam en geest in balans te brengen: mijn geest komt tot rust en in mijn lichaam ontdek ik een nieuw evenwicht tussen ontspanning en inspanning. Als bonus heb ik gemerkt dat mijn kwaaltjes die samenhangen met te grote spierspanning (lager rug, hielspoor) verminderd of verdwenen zijn. Ik kijk elke week uit naar de wei wu wei-les!"
Anoniem
Lees verder
"Wei wu wei Qigong was mij onbekend, voor Corona volgde ik een kennismaking met Tai chi Qigong en was op zoek binnen de gemeente of iets dergelijks werd aangeboden en zo las ik in het gemeente blad van Zoersel dat "Wei wu wei Qigong "werd gegeven het beginwoord was mij onbekend.....maar het resultaat is wel een ontspannend en rustgevend gevoel omdat het hele lichaam aangesproken wordt zonder het lichaam geweld aan te doen of te forceren."
Ilse
Lees verder
"Aan de toekomstige enthousiasteling, Dit is mijn tweede jaar Wei Wu Wei bij Mol. Toen ik ermee startte wist ik niet wat het me zou brengen. Ik heb het enorm leren apprecieren. Ademhaling is zeer belangrijk en helpt om de oefeningen in Qigong die verder in de 1,5 u durende les aangeleerd worden beter uit te voeren. Deze bewegingen zijn een weldaad voor lichaam en geest. Afgesloten wordt er met een meditatie en 3 groeten, 1 aan elkaar, 1 aan de leermeesters en 1 aan onszelf en onze voorouders. Belangrijk om even bij stil te staan. Laat u ook verrassen door Wei Wu Wei! Tot in de les"
Fia
Lees verder
"De lessen wei wu wei worden gegeven door een enthousiaste gedreven lerares, in een ontspannen en aangename sfeer soms met muziek op de achtergrond. De groep is net groot genoeg om met iedereen contact te leggen. We leren er elke week bij over hoe ons lichaam kan functioneren op een milde manier. Iedereen kan aan de oefeningen meedoen zowel jong als oud. De oefeningen zijn steeds afwisselend leren ons lichaam in conditie te houden stijfte tegen te gaan en luisteren naar wat het ons wilt vertellen. Tijdens de sessies geeft de lerares ons nuttige weetjes waarom deze oefening juist goed is voor dit of dat. Hierdoor leer je heel veel bij . Door deze manier van lesgeven leer je zacht voor jezelf te zijn , wanneer we ons goed voelen , lichaam en geest oké dan volgt de rest vanzelf"
Anoniem
Lees verder
"Ik volg weiwuwei omdat ik door de oefeningen leer je stilstaan bij de manier waarop je ademt. Je leert bewuster ademen. In ons dagelijks leven ademen we dikwijls heel oppervlakkig. In het begin van de (les) bijeenkomst kom je tot rust en begin je al op je ademhaling te letten om stilaan die ademhaling toe te passen in zachte bewegingen die ik eigenlijk ook zeer rustgevend vind. In groep, onder begeleiding , lukt het beter om de oefeningen op de juiste manier uit te voeren. De juiste muziek en de zachte begeleidende stem zorgt voor juiste sfeer. In de loop van de week probeer ik enkele oefeningen toe te passen ,op de moment dat ik mij druk maak, met behulp van uitgeschreven teksten. Weiwuwei, is anderhalf uur rust brengen in een soms te druk leven."
Serge
Lees verder
"Ik ervaar de wekelijkse les Qigong als verruimend voor zowel lichaam als geest. Het brengt me rust en de bewegingen voelen goed aan. Er wordt veel aandacht besteed aan de ademhaling waar ik in het dagelijkse leven ook meer bewust op begin te letten. Daarnaast is er veel variatie in de bewegingen zodat elke sessie anders is en dus nooit saai wordt. Groeten van een enthousiaste Qigong fan"
Nadie
Lees verder
"Wei wu wei qigong betekent voor mij ‘goed voor mezelf zorgen’! Na de lessen kom ik telkens meer ontspannen en meer opgeladen thuis. Het helpt me doorheen de week mijn stress beter te kanaliseren, zowel op het werk en als tijdens het trainen en wedstrijd rijden met mijn paard. Op fysiek vlak voel ik me ook beter, soepeler en meer uitgerust. En één van de rode draden tijdens de lessen, is ‘ademhaling’. Weten dat ik altijd kan terugvallen op mijn ademhaling, is heel geruststellend."
An
Lees verder
"Ik leer opnieuw bewust "diep" ademhalen, want dat ben ik kwijt geraakt. Grappig hé... Tegen iedereen zeg ik nu al 1 jaar dat ik fier ben op mijzelf omdat ik elke week ga oefen in ademen bij Mol samen met anderen. Het is voor mij geen moetje dat er weer eens bij komt... Neenee ik vertrek met veel goesting en kom terug met een berg rust diep in mijzelf. Zalig! En de dagen daarna mijmer ik nog stillekes na over de tekstjes die Mol gelezen heeft. Ik blijf oefenen en geef mijzelf hopen tijd om dit te leren."
Ives Buggenhout
Lees verder
"Stel, je dagelijkse activiteit beperkt zich tot bewegingen vanuit de rechterpols om de muisaanwijzer te verplaatsen en af en toe rechtstaan om naar de koffiemachine te lopen. Of, je doet dagelijks je 10.000 stappen en erbovenop nog fietsen van en naar je werk en ’s avonds naar de fitness. Voor deze mensen - en alle gradaties ertussenin - is er qigong, een Chinese oefenweg die lichamelijke beweging, ademhalingstechnieken en meditatie combineert en samenvoegt om zo het energietransport in het lichaam te optimaliseren. Qigong is zacht, efficiënt en laagdrempelig met een breed spectrum aan lichamelijke, mentale en spirituele voordelen. Je hoeft er niet voor naar China, we hebben hier in Zoersel namelijk Mol, ze bezit de gave van bezield en authentiek lesgeven, blijft zich bijscholen en belichaamt qigong. De lessen zijn uniek, inspirerend, en haalbaar grensverleggend. Tijdens schoolvakanties is er geen les. Dan mis ik het opruimen van muizenissen in mijn hoofd, de klaarheid na de les. Door het niet-doen van qigong ervaar ik het belang ervan."
Anoniem
Lees verder
"Ik kwam bij Mol terecht in een moeilijke periode in mijn leven. Om mijn mentale en lichamelijke gezondheid beter te ondersteunen zocht ik naar een plek bij mij in de buurt om Oosterse filosofie meer en beter te kunnen praktiseren. Omdat ik geloof dat we hier veel oplossingen kunnen vinden voor vele mentale en lichamelijke ziektes of ongemakken die onze drukke en snelle maatschappij veroorzaakt bij velen. En of ik bij Mol bij de juiste persoon terecht ben gekomen! Wekelijks verwent ze onze groep met een passende combinatie van Oosterse stromingen, zij het Qi Gong, Wu Wei, Jin Shin Jitsu, acupressuur, Yoga, ademhaling, meditatie en poëzie. Steeds aangepast aan het moment en het seizoen. Onder haar toeziend oog genieten we elke maandagavond van een gevarieerd en diep ontspannend me-time moment dat ons helpt vertragen in de snelle en drukke maatschappij. Elke week komen we elk op onze eigen manier beter in contact met onszelf en ons lichaam. Ik geloof zeker dat hier veel meer mensen baat bij zouden kunnen hebben moesten ze de kans krijgen om met de lessen van Mol in aanraking te komen."
Hildegard
Lees verder
"Les volgen bij Mol is even tot jezelf komen. Rustig en bewust al je spieren bewegen zonder forceren. Het is poëtisch en sierlijk en je gaat ontspannen maar met nieuwe energie naar huis."
Marie-Ange D'Hooghe, Coördinator Fedasil FOI De Statie
Lees verder
"Onze bewoners (Fedasil: mensen in een asielprocedure) hebben ervan genoten om effe te ontvluchten aan de dagelijkse strijd tegen negatieve emoties en het gevoel te hebben vast te zitten (lichamelijk en psychisch). De verschillende oefeningen, maar zeker de ademhalingsoefeningen worden nog ter sprake gebracht als ze het hoofd rustig willen houden. Het was een nieuwe, verrijkende ervaring voor iedereen. Bedankt Mol!!"
Suzanne
Lees verder
"Een leerrijke workshop die je met zachtheid naar jezelf laat kijken. Praktische oefeningen die instant en (bijna) overal en altijd toepasbaar zijn. Zelfs terwijl je even kopje onder lijkt te gaan in de wildwaterbaan van het dagelijks leven, zijn de oefeningen je zwembandjes en tegelijkertijd je anker. Je hoeft alleen maar even adem te halen."
Nancy
Lees verder
"De qigong oefenlessen ervaar ik als mijn rustmoment van de week. Verstand op nul en omringd zijn door aangename mensen. Door de qigong heb ik geleerd om meer te leren luisteren naar mijn lichaam en meer te genieten van het niets doen en me daar niet schuldig over voelen."
Vorige
Volgende

Over de praktijksessies

Els Cammaerts
Lees verder
"Een zalige combinatie van pure ontspanning, en tegelijk een moment waar je achteraf dieper op gaat nadenken. Hoe Mol het doet weet ik niet, maar ze 'hoort' mijn lichaam beter dan ikzelf. Zij vindt de verbinding ermee die ik met momenten even kwijt ben. Steeds weer een rustpunt in mijn agenda waar ik telkens heel erg naar uitkijk. Ik gun het iedereen van harte!"
Line
Lees verder
"Zalige, fijne handen die zorgen voor totale relaxatie en daarna energie geven om er weer terug tegen aan te gaan."
Nico
Lees verder
"Mol’s massagetafel! Even loskoppelen, even onthaasten, even zweven tussen hemel en aarde. Gewoon zalig….!"
Lieve
Lees verder
"Mol, ik ben er van overtuigd dat ik mijn goede gezondheid mee te danken heb aan de regelmatige "onderhoudsbeurten" bij jou. Zowel de massages met etherische oliën als de Jin Shin Jyutsu behandelingen helpen me het evenwicht in mijn lichaam te bewaren of herstellen vóór de spanningen en belastingen van het dagelijkse leven schade kunnen aanrichten. Ik kom telkens opgefrist terug. Hartelijk dank."
Patricia Franck
Lees verder
"Ik ben voor verschillende zaken bij Mol geweest. Het omgaan met verlies van mijn ouders, mijn relatiebreuk en het begeleiden van mijn zoon in al deze situaties. Ik heb vooral mezelf beter leren kennen bij Mol. Mijn kwaliteiten, maar soms waren dat ook mijn valkuilen. Ze gaf me vele nieuwe inzichten en leerde me hoe ik een stresssituatie op verschillende manieren kon aanpakken. De ademhalingsoefeningen werkten voor mij het beste. Die pas ik nog geregeld toe. Ik kan zeggen dat ik nu meer mezelf ben en voor mezelf durf opkomen. Dankjewel Mol x."
Luc Vandewoude
Lees verder
"Als jarenlange, regelmatige klant bij Mol kan ik bogen op ervaringen in diverse gemoedstoestanden. "Gewone" stress ;-), verlies van een geliefd persoon, moeilijker situatie bij de kinderen, maar ook gewoon een nood aan ont-span-ning... In al die jaren heb ik Mol leren kennen als een luisterend iemand met veel empathie die op dezelfde moment met de nodige nuchtere professionaliteit de vinger op de (spreekwoordelijke) wonde kan leggen. Na een "intake"-gesprek waarbij ze middels een rustig gesprek naar je "toestand" polst, bereidt ze in functie daarvan de massage-olie voor. (ik volg steeds de aromatherapie van twee uur). Bij het intake-gesprek kan ik nogal es "drammerig" zijn (alles even ventileren). Het contrast na de massage is steeds enorm (totale relax). Door in gesprek te gaan met Mol kan je de voor jou gewenste "formule" kiezen qua therapie. Ik voel me goed bij de aroma-therapie, m'n vrouw bvb bij Qigong, jin shin jyutsu. Het is duidelijk dat ik een bezoek bij Mol ten zeerste aanraad. "De beste tijd voor ontspanning is het moment dat je er geen tijd voor hebt" (Sidney J. Harris) ....you're only one massage away from a good mood! :-)"
Stefanie
Lees verder
"Telkens ik bij Mol binnenkom, is dat een verademing. Haar praktijkruimte straalt de rust uit die ik op dat moment nodig heb. Er hangt daar een zeer ontspannen sfeertje. Bij Mol voelde ik me vanaf dag één helemaal op mijn gemak. Ze straalt zoveel vertrouwen en deskundigheid uit! Zij voelt precies aan wat ik nodig heb en heeft gouden handen. Haar behandelingen brengen me tot rust en ze leert me met mildheid naar mezelf luisteren. Haar feedback is steeds goed doordacht en ze zoekt mee naar oplossingen, daar waar je vast lijkt te zitten. De oefeningen die ze af en toe meegeeft, zijn heel haalbaar en duidelijk omschreven. Je doet wat je zelf haalbaar vindt. Het zijn kleine trucjes die je eender waar kan toepassen om zorg te dragen voor je lijf. Ideaal dus! Ik ben dankbaar dat ik Mol en haar praktijk heb leren kennen.”
Miranda, Zoersel
Lees verder
"Lieve Mol, Je bent een zeer gedreven persoon met een heel fijne zachte persoonlijkheid. Je gebruikt je vakkundige onderbouwde technieken waarbij je de volledige eigenheid van de persoon niet uit het oog verliest. Je luistert heel goed, maar ook naar de achterliggende, niet uitgesproken boodschap. Met die informatie ga je aan de slag en weet altijd de vinger op de spreekwoordelijke wonde te leggen. Je werkt rustig, waarbij ik automatisch, in combinatie met de samengestelde olie die je ter plaatse mengt, de rust overneem. Je houdt altijd contact waarbij ik nooit een leeg gevoel overhoud. Je zoekt samen met mij naar de juiste therapie en geeft zeker voldoende uitleg. Je geeft nadien ook je expertise mee waarmee ikzelf thuis nog verder aan de slag kan. Zowel je manuele therapie, je jin shin jyutsu therapie, alsook je qigong lessen zijn een absolute aanrader. Ik ben intussen al 20 jaar klant en heb altijd een heel hartverwarmend gevoel als ik bij je buitenstap."
Marcel, Antwerpen
Lees verder
"Mol werkt holistisch op het kruispunt tussen mentale en fysieke aandachtspunten. Ze is een expert op haar vakgebied en super empatisch in haar persoonlijke aanpak. Een aanrader."
NJRRV
Lees verder
"Elke keer na een behandeling bij Mol, voel ik me weer als herboren (de ene keer al meer dan de andere en ook afhankelijk van welke behandeling). Het gesprek vooraf geeft me meestal een andere kijk op bepaalde zaken die me bezighouden en de bijhorende behandeling is er dan altijd ‘boenk oep’. Ze zet mijn leven weer in de juiste richting en het is dan aan mij om er verder iets mee te doen. Dankjewel Mol voor de ondersteuning. "
MM
Lees verder
"Toen ik voor de eerste keer bij jou kwam zat ik ver boven de ‘rode lijn’, druk op mijn hart, geen adem, depressief, veel wenen,….. maar door de juiste ademhalingstechnieken en de fijne maar soms moeilijke babbels in een rustige en sfeervolle omgeving zie ik mezelf opnieuw van de positieve kant, leer ik voor mezelf op te komen en zit ik weer op de juiste weg. Goed te weten dat je er zal zijn mocht ik nog eens verdwalen."
GVR
Lees verder
"Een behandeling bij Mol is een totaalbeleving voor lichaam, hart en ziel. Steeds kijk ik uit naar mijn volgende afspraak en telkens weer vind ik het hemels. Na een fijn gesprek, waarin we samen praten over de zaken die mij op dat ogenblik bezig houden, zowel lichamelijk als mentaal, kiest Mol de meest geschikte etherische olie voor dat ogenblik, rekening houdend met mijn voorkeur of afkeer voor de geur van de olie die ze zal gebruiken. Na anderhalf uur ontspannende massage van kop tot teen, met een zacht muziekje op de achtergrond, kom ik van de massagetafel als herboren en elke keer lijkt het nog beter dan de vorige keer. Dank je wel Mol."
Vorige
Volgende

Verhalen en getuigenissen

Het verhaal van Florinela:

Jaren geleden leerde ik Mol Mersie kennen tijdens lessen Italiaans. Zij ging vaak op vakantie naar Italië en wilde het Italiaans onder de knie hebben om met de locals te kunnen communiceren. Het klikte meteen en ik heb er een fijn contact aan overgehouden.

Jaren later kruisten onze paden weer toen ze een opleiding massage-therapeut volgde en “proefkonijnen” zocht om de theorie in praktijk om te zetten. Uiteraard heb ik geen nee gezegd tegen de massages 🙂

Mol opende haar praktijk thuis, een zalig plek, een zen-ruimte waar je op adem komt van zodra jij binnenstapt. De warmte van de plek (letterlijk en figuurlijk), de rustgvende muziek en de geur van de essentiële oliën komen je tegemoet, prikkelen je zintuigen en geven je een instant gevoel van happiness. 

Je komt binnen, je neemt plaats, en komt op adem. Je krijgt een glaasje water en je voert een klein gesprek met Mol over hoe het met jou gaat. Terwijl zij de oliën samenstelt in functie van je behoeften van dat moment, neem je plaats op de lekker verwarmde massagetafel en je ontspant. Haar zalige, geneeskrachtige handen raken je lichaam en ”voelen” onmiddellijk waar je pijn zit en de punten die ze moet masseren om de pijn los te maken en de stagnerende energie opnieuw te laten stromen.

Bij een zittende job zoals ik heb, zijn nek-, schouders- en rugpijn de meest voorkomende klachten. Lavendel en ravintsara zijn mijn favoriete oliën vooral in de winter maar ook omdat ze doeltreffend zijn bij astma.

Tijdens de koude, mistige en grijze winterdagen, laat ik me graag verwennen met een hotstone-massage om mijn lichaam op te warmen en de spierpijn en spanning weg te werken. Hygiëne is een belangrijk element waaraan Mol in haar praktijk veel aandacht besteed.

In 2018, na een zware burn-out, kwam ik bij Mol terecht voor therapie. Ze is ondertussen ook gespecialiseerd in relaxatietherapie en trauma-coaching. De jaren ervoor zag zij de burn-out naderen en had me al gewaarschuwd hiervoor maar ik bleef geloven dat ik alles zou aankunnen: een voltijdse job in combinatie met een relatie, de zorg voor twee kleine kinderen en tien familieleden die naar hier geëmigreerd waren, koken, poetsen, strijken,…

De lange, emotionele gesprekken met haar hebben me de oorzaak van mijn burn-out doen inzien: patronen waarin ik al jaren vastzat en die ik bleef voortzetten ook al hadden ze geen nut meer ondertussen. De vele rollen die ik opnam omdat ik erin geconditioneerd was door mijn opvoeding of omdat ik ze mezelf had opgelegd.

Gesprekken, (ademhaling)oefeningen, enneagram, voedingsadvies,…zijn allemaal dingen die ik met Mol heb gedaan in mijn genezingsproces. En was het de moeite waard, een aanrader! Een fantastische massagetherapeute en relaxatiecoach! Veel dank hiervoor!