Jin Shin Jyutsu

Jin Shin Jyutsu werkt met de energie van ons lichaam, met energiebanen (of meridianen) en energiepunten. Daarnaast wordt gekeken naar onze emoties, onze levensstijl, hoe we omgaan met de dingen die in ons leven gebeuren. Waar stroomt onze energie vrijuit? Waar stagneert ze? Waar is er tekort of teveel? Door naar de antwoorden op zoek te gaan, kunnen we opnieuw harmonie brengen via eenvoudige aanraking. 
Jin Shin Jyutsu is enorm veelzijdig in zijn benadering van de mens. Het bevat niet alleen elementen uit de Traditioneel Chinese Geneeskunst maar ook uit de Japanse mythologie, de christelijke en oosterse tradities, numerologie en kabbala. Zo kijkt Jin Shin Jyutsu op een zeer brede en diepe manier naar de mens – niet enkel naar zijn lichaam maar ook naar zijn emoties, zijn gedachten, zijn energie. 
Het ondergaan van een Jin Shin Jyutsu behandeling is zeer ontspannend. De zachte aanrakingen gebeuren op de kledij en zijn erg rustgevend. Het is fascinerend om te zien hoe via een zeer zachte techniek de zelfhelende capaciteit van het lichaam opnieuw geactiveerd kan worden.