Praktische info cursussen

In september starten nieuwe reeksen!

Binnenkort lees je hier alles over de nieuwe lessenreeksen. Er staat ook een workshop ‘Wei wu wei Qigong – de basis” op het programma. Meer info volgt!

Agenda

 • Van 19.30u tot 21.00u
 • Start van de nieuwe lessenreeks: 15 april 2024
 • In Turnzaal GBS De Kiekeboes, Kerkstraat 7, 2980 Zoersel  ◊  
 • Breng mee: een yoga- of turnmatje, een grote badhanddoek of dekentje, een kussentje, een flesje water. Draag kledij waarin je makkelijk kan bewegen en dikke sokken of soepele pantoffels, beter geen sportschoenen. Als het weer het toelaat oefenen we buiten!
 • Als (overheids)maatregelen het vereisen, worden de lessen online (via Zoom) gegeven.
 • Prijs:
  • Reeks 3 (10 lessen, van april tot juni): 90€
 • Van 9.00u tot 10u30 en van 10u45 tot 12u15 (2 lesgroepen) 
 • Start van de nieuwe lessenreeks: 16 april 2024
 • Op de yogazolder, ACZ (gemeentehuis), Handelslei 167, 2e verdiep, 2980 Sint-Antonius
 • Breng mee: een yoga- of turnmatje, een grote badhanddoek of dekentje, een kussentje, een flesje water. Draag kledij waarin je makkelijk kan bewegen en dikke sokken of soepele pantoffels, beter geen sportschoenen. Als het weer het toelaat oefenen we buiten!
 • Als (overheids)maatregelen het vereisen, worden de lessen online (via Zoom) gegeven.
 • Prijs:
  • Reeks 3 (10 lessen, van april tot juni): 90€

Workshops
en cursussen

Elke relaxatieles gebruikt de concepten en oefeningen van wei wu wei en qigong.

Eerst nodigen we onze aandacht bij onszelf uit met wei wu weivia eenvoudige oefeningen (beweging, ademhaling, meditatie…). We bereiden ons voor zodat we met weinig moeite het meest kunnen halen uit de Qigong oefeningen. We leren verschillende vormen aan, ofwel rond een thema (bv 5-elementen Qigong) ofwel rond een vorm (bv Baduajin) en oefenen samen. 

Het doel van elke les is het streven naar evenwicht, op een zachte manier, om zo in balans te komen met jezelf, de anderen en de omgeving. De lessen zijn toegankelijk voor iedereen die een rustpunt zoekt in de drukte van alledag, ongeacht leeftijd, conditie, …

De lessen draaien steeds rond 3 pijlers: beweging, ademhaling en meditatie. Deze drie zullen elke les aan bod komen. De ene keer zal er meer aandacht zijn voor ademhaling, de andere keer voor beweging. De energie van de groep zal daarin mijn grootste richtlijn geven. Want daarover gaat het taoisme: de natuurlijke loop der dingen volgen. Af en toe zal er ruimte zijn voor uitleg en achtergrond maar de lessen zijn vooral praktisch.

Laat je meevoeren op een heerlijk ontspannen reis naar je innerlijke stilte. Meer info vind je hier. 

Breng een matje, dekentje, kussentje en andere dingen mee zodat je warm en comfortabel ligt gedurende de hele klankreis.

Vooraf inschrijven is noodzakelijk!

Maximum aantal deelnemers: 20

Je kan deze workshop bestellen voor je bedrijf, je organisatie, voor een groepje vrienden of collega’s, … Ik pas de inhoud en de duur aan aan jouw specifieke vraag of behoefte. Contacteer me voor alle informatie.

Na de drukte van de start van een nieuw schooljaar toe aan een rustpauze? Lijkt de vakantie alweer lang geleden? Je beter wapenen tegen de aankomende winterblues? Of is het gewoon tijd om te leren ontspannen? Dan is deze reeks van 3 avonden iets voor jou! Je krijgt praktische tips en oefeningen om de stress voor te blijven of – indien het toch onder je vel kruipt – tijdig uit je systeem te krijgen: ademhaling, beweging, meditatie, …  Alle oefeningen zijn toegankelijk, eenvoudig en je kan er meteen mee aan de slag.

Praktische
info

Inschrijven: telefonisch op 0475 690 576 of met een mailtje naar molmersie@gmail.com. 
Er is geen les tijdens de schoolvakanties. 
In het inschrijvingsgeld is verzekering inbegrepen dankzij de samenwerking met Danco Movado vzw. 
Geplande lessen gaan enkel door bij voldoende deelnemers. 
Je inschrijving is pas definitief als het inschrijvingsgeld volledig betaald is. 
Gemiste lessen worden in principe niet terugbetaald of gecompenseerd naar een volgend jaar, semester of reeks. Dit geldt eveneens voor het wegvallen of stopzetten van lessen omwille van overmacht.