Qigong

We hebben het allemaal erg druk. Veel mensen zijn daarom op zoek naar een manier om hun innerlijke rust terug te vinden. Het aanbod aan technieken en methoden is groot. Qigong is slechts één manier, maar wel één die zijn waarde al ruimschoots bewezen heeft. Reeds 5000 jaar geleden werden deze oefeningen aanbevolen om lichaam en geest te helen, in evenwicht te brengen.
Qigong vindt zijn oorsprong in het Taoïsme en de traditionele Chinese geneeskunde. Je zou kunnen zeggen dat het Chinese yoga is.  Tai chi chuan (vaak beter bekend als taichi) is een bepaalde vorm van qigong beoefening. Het hoofddoel van qigong is om onze qi, onze vitale levensenergie, opnieuw in balans te brengen. Dat is makkelijker dan je denkt. Qigong oefeningen zijn makkelijk, vereisen geen extra spierkracht en zijn niet belastend voor het lichaam. Je beweegt rustig en bent je bewust van je ademhaling. 

Door het beoefenen van qigong word je soepeler, krachtiger, vitaler. Je brengt je lichaam in evenwicht en je geest volgt vanzelf. Al na een paar weken oefenen voel je een verschil.

Bovendien word je uitgenodigd om op een andere manier naar je welzijn en je functioneren te kijken. Geen luxe in tijden waarin alsmaar meer mensen te maken krijgen met een burn-out. Als extra werkt het beoefenen van qigong preventief zodat heel wat ziektes voorkomen kunnen worden.