aromatherapiemassageontspanningontstressenrelaxatiewellness - welzijn

ze zijn er weer!

We hebben er lang op moeten wachten maar uiteindelijk was hij er, de zomer. En hoe! De zomer  van 2016 is zeer uitbundig en gul geweest. De zon heeft ons verwarmd en energie gegeven. Soms was het heel erg warm en snakten we naar een beetje afkoeling. Ijsjes en koele drankjes, in heerlijk verkoelend water zwemmen of in de schaduw van een boom zitten lezen. Zo brachten we zelf een beetje yin bij die overweldigende yang energie van de zomer.

Nu lijkt de zomer definitief vertrokken te zijn en brengt de natuur zelf het evenwicht. We verschuiven van de ‘zonnige zijde van de berg’ naar de ‘schaduwzijde van de berg’. Na de zomerse yang energie is het nu tijd om de balans te herstellen met de yin energie van de herfst: de kilte, het donkere, het passieve, de verstilling. De herfst nodigt uit om weer naar binnen te gaan, om je behaaglijk en warm te voelen. De kachel en de kaarsjes branden. Want zo kan je weer evenwicht brengen: bij de koude en het donkere van de herfst zoeken we naar warmte en licht.

Yin betekent ook open staan om te ontvangen. De herfst is dus de perfecte tijd om te komen genieten van een heerlijke massage met warme olie en hot stones. Hot stones zijn afgeronde basaltstenen. Deze vulkanische stenen behouden lange tijd de warmte dankzij hun hoge dichtheid.

Zo’n warmte massage is een weldaad voor lichaam en geest.  Het aspect warmte is een universeel gegeven bij ontspanning. Als je kou hebt, kan je maar moeilijk ontspannen. Door je onder te dompelen in de warmte kom je makkelijker tot rust. De mix van warmte en heerlijke geuren geeft een enorm gevoel van welzijn. De warmte van de hot stones dringt diep door in je spieren en zorgt zo voor een diepe ontspanning. Op die manier breng je het yin van de herfst en het yang van de warmte van de massage weer in evenwicht.

En dus zijn de hot stones weer uit hun doosje gehaald, klaar om jullie de hele winter te verwarmen en te verwennen!