Ik ben Mol, relaxatiecoach en meer

Meer dan 15 jaar geleden ben ik met het beoefenen van Qigong begonnen. Qigong leerde mij evenwicht en rust te vinden in mezelf in plaats van daarbuiten. Door mijn welzijn en gezondheid in eigen handen te nemen, groeide mijn interesse om dit door te geven aan anderen. Massage is daartoe voor mij de meest aangewezen manier omdat het een zeer eerlijke manier van communicatie is. Het lichaam liegt immers niet. Ik heb een opleiding integrale massagetherapeut gevolgd bij Souldance, centrum voor persoonlijke groei en gezondheid te Kortrijk. Daarnaast volgde ik nog een aantal basiscursussen shiatsu, voetreflexologie, Kum Nye (Tibetaanse massage) en tuina. Mijn jarenlange ervaringen met Qigong en Tibetaanse bewegingsleer (Lujong, Tsalung, Tog Chöd) helpen mij bij het aanvoelen en volgen van de energiestroom in het lichaam. Ik volgde ook diverse workshops rond sjamanisme, healing en het werken met klanken bij Anam Cara en later bij Michele Averard en Nestor Kornblum. Bij Open Mind volgde ik bijscholingen rond relaxatietechnieken en traumacoaching. Leren stopt nooit...

Mijn fascinatie voor de mens als geheel is de drijfveer voor elke behandeling, of dat nu massage, coaching of een relaxatie-les is.
Ik ben van mening dat je je gezondheid in eigen handen hebt, enkel jij weet wat je lichaam nodig heeft of net niet. Het enige wat je hoeft te doen is te (leren) luisteren naar je lichaam, de signalen die je lichaam uitstuurt te voelen en te respecteren. Door even een stilte toe te laten, kom je tot rust en kan je inzoomen op die signalen en wat ze te betekenen hebben. En dan kan je zelf aan de slag. Want elke verandering in je manier van leven begint bij jezelf.

In 1964 werd ik geboren als Ingeborg Mersie. In mijn kinderjaren kreeg ik van mijn papa de bijnaam Mol en die gebruik ik nu nog steeds. Ik hou  van mensen en dieren, van lezen, wandelen en goeie muziek. Ik ben gek op koken. Ik ga graag op reis en heb dan steeds mijn fototoestel bij. Alle foto's op mijn website heb ik dan ook zelf gemaakt. (Bijna) alles wat ik doe, doe ik met passie.

Volg je passie, wees niet bang en er zullen zich deuren openen waarvan je niet wist dat ze er zouden zijn. 

(Joseph Campbell)