aromatherapieontspanningrelaxatiewellness - welzijn

verademing!

Hoe krijg je de heerlijke geuren van de etherische oliën nu in je slaapkamer, living of werkruimte?

Een van de meest efficiënte manieren om met etherische oliën aan de slag te gaan, is verdampen. Ben je flink verkouden? Een paar druppels eucalyptus op een zakdoek en dit inademen, meer hoef je niet te doen om snel meer adem te krijgen!

Zo een mooi aarden potje waar je de etherische olie aan water toevoegt en er een theelichtje onder zet, werkt niet optimaal. Etherische oliën zijn immers niet wateroplosbaar. De olie drijft op het water en de hoge temperatuur zorgt voor een verandering in de etherische olie. Bovendien kan je het best niet onbeheerd achterlaten. Gezellig is het wel en om sfeer te brengen is het zeker geschikt.

Wat werkt beter?

Er zijn tegenwoordig heel wat aromaverstuivers op de markt. Deze werken met een lage temperatuur, ionisatie, verneveling of aerosol, en combinaties van deze technieken. Verder kan je kiezen uit allerlei extra’s zoals bijhorende verlichting, muziek en geluiden . Maar ook de vormgeving, het gemak in onderhoud, de programmeerbaarheid, de prijs … het speelt natuurlijk allemaal mee bij de keuze.

Bij het kiezen van een geschikte verdamper voor je etherische oliën dien je vooral rekening te houden met de grootte van de ruimte. Een aromastone werkt perfect voor kleine ruimtes, bvb je slaapkamer, maar is niet voldoende om je living van 120 m² van een heerlijk aroma te voorzien.

Bij Sjankara bieden ze een aantal zeer geschikte toestellen aan. 

Er is de Aromalamp, het meest eenvoudige en zeer betaalbare systeem maar met een beperkte werking. 

De Aromastone is een verdamper in keramiek met een ingebouwd elektrisch verwarmingselement. Enkele druppels op de aromastone aanbrengen, stekker in het stopcontact en klaar. De aromastone is geschikt voor ruimtes tot 50m³ en is volledig geruisloos. Hij is makkelijk te onderhouden. 

Bij de Aromastream wordt de etherische olie op een cartouche aangebracht en door een ventilator de lucht in gestuurd. Deze verstuiver is geschikt voor ruimtes tot 100 m³. Hij vraagt geen onderhoud, enkel na langdurig of intensief gebruik moet je de cartouche vervangen.

De Ultrasoon verstuivers verspreiden een koude mist van minuscule partikeltjes waterdamp en etherische olie. Ze werken dus ook als luchtbevochtiger. Ze zijn geschikt voor ruimtes tot 50 m³. Gemakkelijk in onderhoud, geen extra onderdelen. Er zijn 2 modellen beschikbaar: model Kauri (met tijdschakelaar en zachte verlichting) en model Kuro (met tijdschakelaar, diverse kleurenverlichting en geluid én mp3-aansluiting).

Kijk voor de prijzen van deze toestellen op de site van Sjankara.

Natuurlijk kan je ook via andere kanalen een toestel aanschaffen. Waardevol zijn de vernevelaars van Biover en Phytosun. Maar er zijn ook tal van andere, goede toestellen. Volg je neus!

Je kan alle producten van Sjankara via mij bestellen!