Inspiratie in moeilijke tijden

Lieve mensen

Mijn eerste vraag gaat rechtstreeks naar jullie allemaal: hoe gaat het met jullie? Ik hoop zo dat jullie en jullie dierbaren gezond zijn. Los van alle andere omstandigheden blijft onze fysieke gezondheid een eerste punt van aandacht. Dus ik hoop vurig dat niemand van jullie het fameuze virus van nabij leert kennen.

Daarnaast hoop ik dat jullie emotioneel en mentaal in goede conditie zijn. Want deze speciale omstandigheden hebben op ons leven zoals we het tot nu toe ervaarden een bijzonder grote impact. Het zijn spannende tijden, waarin we ons bang, angstig en klein voelen. Daar is niks mis mee! Plots is ons leven helemaal overhoop gehaald. We voelen dreiging en weten niet (goed) hoe daar best mee om te gaan. Sommigen onder jullie zullen werkloos thuis zitten, anderen zullen van thuis uit hun job kunnen blijven doen en nog anderen draaien dubbele uren. Het is voor iedereen best uitdagend om het evenwicht te behouden. Hoe het ook zij, mentaal en emotioneel in balans blijven is net zo belangrijk als fysiek weerbaar blijven. Maar daarover sebiet meer.

Eerst was ik helemaal niet van zin om jullie te schrijven. We worden deze dagen zo overspoeld met nieuws, feiten en adviezen dat ik daar niet nog eens een hoop tekst wou aan toe voegen. Anderzijds voel ik ook onzekerheid en een zekere overrompeling, en ondervind ik elke dag hoe de kennis en ervaringen die ik heb mij helpen om daarmee om te gaan. Dus zit ik hier nu aan mijn pc dit briefje te tikken.

Mijn doel is om jullie een aantal waardevolle tips en adviezen te bezorgen. Waardevol, in mijn ogen en volgens mijn ervaring. Zoals alles wat ik jullie schrijf en bezorg, zijn ook deze raadgevingen geheel vrijblijvend. Ze zijn uitsluitend ter ondersteuning. Kies dat wat jou het meest aanspreekt en rust kan brengen.

Zoals ik al schreef is mentaal-emotioneel gezond blijven net zo belangrijk als fysiek gezond blijven. De medische wetenschap is ondertussen helemaal overtuigd van de impact van onze psychische gezondheid op onze lichamelijke gezondheid. Ik stuur jullie dus niet alleen een aantal oefeningen die je ter ondersteuning van je immuunsysteem kan doen maar ook een aantal artikels en aanbevelingen voor je mentaal-emotionele welzijn.

Ik hoop dat ik jullie kan uitnodigen om goed voor jezelf te zorgen. De wereld heeft ons op ons best nodig, niet alleen nu maar ook nadat het virale stof weer is gaan liggen. Regelmatige zelfzorg is bijgevolg noodzakelijk!

Zorg goed voor jezelf en al wie je dierbaar is.

Liefs

Mol