aromatherapiewellness - welzijn

EOBV (*)

(*): Etherische Olies Bij Verkoudheden  😉 

Uiteraard kan je met behulp van etherische olies de vervelende symptomen van een flinke verkoudheid verzachten. Er zijn heel wat etherische olies die je kan gebruiken, afhankelijk van de klachten. De meest bekende olie is ongetwijfeld eucalyptus. Deze olie werkt heel erg slijmoplossend en ze opent de luchtwegen. Maar ook niaouli, grove den, ravintsara, tea tree, spijklavendel, pepermunt, palmarosa, rode tijm zijn zeer geschikt om te gebruiken bij verkoudheid.

Het spreekt voor zich dat je deze olies ook kan gebruiken ter preventie. Je kan ze verstuiven in je woonkamer of op je kantoor en zo de lucht zuiveren. Het enige wat je nodig hebt, is een flesje etherische olie en een geschikte verdamper. Klik hier voor meer info. 

Je dient wel met een aantal zaken rekening te houden. Zo kan je beter geen eucalyptus gebruiken bij mensen die astma hebben omdat dat een astma-aanval kan uitlokken. Grove den of hysop gebruiken is dan veiliger. Bij kinderen gebruik je best eucalyptus var. smithii, hysop ct cineol, spijklavendel of palmarosa. Deze zijn zachter.

Let ook op met een sterke olie als rode tijm. Gebruik deze nooit alleen maar steeds in combinatie met bijv. ravintsara, waarbij je slechts 1 druppeltje rode tijm gebruikt en 2-3 druppels ravintsara.

Je kan dampen met een van de geschikte etherische olies. Je kan ook 2 verschillende olies mengen, bijv. eucalyptus en niaouli. Doe heet water in een glazen kom (wees voorzichtig!) en doe daar 2-4 druppels in van de etherische olie(s) van jouw keuze. Leg een handdoek over je hoofd en adem de warme dampen in gedurende een vijftal minuutjes. 4 druppels etherische olie is echt het maximum, anders gaat de damp te prikkend zijn. 

Ook een druppeltje van een van de olies op een zakdoekje en dat meteen inhaleren, kan even voor de levensnoodzakelijke adem zorgen. Gebruik hierbij geen rode tijm, want die is te straf!

Wat dat betreft heeft Sjankara sinds dit jaar een inhaler met etherische olie ontworpen (klik hier voor info!). Dit handigheidje past in je handtas of broekzak en kan dus overal mee naartoe.
Tot 31 maart 2017 kan je de
Eucalyptus synergie inhaler en de
Niaouli synergie inhaler bij mij
kopen aan 5,00€/st ipv 5,95€/st.
(Geldig zolang de voorraad strekt.)
Mail om te bestellen!