een kleine bedenking...

Een aantal onder jullie geeft aan niet te willen komen voor Jin Shin Jyutsu behandelingen, massages en andere “hands-on”  sessies omdat ze geen mondmasker willen dragen. Ze willen liever wachten tot alles weer normaal is.

De voorbije weken is ons leven stevig overhoop gegooid. Er zijn maatregelen genomen. Toen, en nu, nu het leven opnieuw op gang komt. Over de zin en onzin van die maatregelen zijn al pagina’s volgeschreven, debatten vol gepraat, schier eindeloze discussies gevoerd. De enige conclusie die we tot nu toe kunnen trekken, is dat we niet weten of het allemaal zin heeft gehad en of de maatregelen de juiste waren. Enkel de toekomst zal dat uitwijzen.

Ondertussen ervaren we het leven als niet normaal. Omdat het zo afwijkt van wat we gewend waren. Toch zal het normaal van voor de corona-tijd misschien niet meer terug komen. Wel zullen we het leven opnieuw als normaal ervaren, op het moment dat we ons aangepast hebben. Dat is alvast wat we al eeuwen doen. Ons aanpassen aan de steeds veranderende omstandigheden.

Zoals ik hierboven schreef, heb ik er voor gekozen de richtlijnen te volgen. Eén van die richtlijnen is het werken met een mondmasker, omdat ik de afstand van 1,5 meter niet tijdens de hele sessie kan behouden. Niet omdat ik dat leuk en aangenaam vind, neen. Neen, ik doe het omdat ik mijn klanten, jullie dus, wil beschermen. Ik bescherm jou en je omgeving. En omdat ook ik niet ziek wil worden en mijn naaste familie en vrienden wil beschermen, vraag ik van jullie om een mondmasker te dragen als je voor een sessie komt. Jij beschermt mij en mijn omgeving, zoals ik jullie bescherm.

Uiteraard heb ik alle begrip en respect als je ervoor kiest voorlopig geen afspraak te maken omdat je geen mondmasker wil dragen. Ik vraag alleen dat jij ook begrip  en respect hebt voor mij en mijn keuze, een keuze die ik wel overwogen heb en gebaseerd heb op de kennis en informatie die op dit moment beschikbaar is. Enkel de toekomst zal uitwijzen of het juiste keuzes waren.

Liefs

Mol
(8 juni 2020)