Agenda

Wei wu wei

Wei wu wei is een begrip uit het taoisme (lees hier meer). Het betekent ‘handelen door niet te handelen’. Dat betekent niet dat we gaan niksen – integendeel!  Via eenvoudige oefeningen (beweging, ademhaling, meditatie…) zoeken we de rust in onszelf op. Het doel is het streven naar evenwicht, op een zachte manier, om zo in balans te komen met jezelf, de anderen en de omgeving. Geen luxe in tijden waarin alsmaar meer mensen te maken krijgen met een burn-out.

De lessen zullen steeds rond 3 pijlers draaien: beweging, ademhaling en meditatie. Deze drie zullen elke les aan bod komen. De ene keer zal er meer aandacht zijn voor ademhaling, de andere keer voor beweging. De energie van de groep zal daarin mijn grootste richtlijn geven. Want daarover gaat het taoisme: de natuurlijke loop der dingen volgen. De oefeningen komen uit qigong en andere (oosterse) bewegingsvormen. Verschillende ademhalingstechnieken komen aan bod. Meditatie kan in stilte of met klanken, in beweging of in rust. Af en toe zal er ruimte zijn voor uitleg en achtergrond maar de lessen zijn vooral praktisch.

Wanneer: op maandagavond van 20u tot 21u, vanaf  6 januari 2020
Waar: Turnzaal GBS De Kiekeboes, Kerkstraat 7, 2980 Zoersel
Prijs: volledig schooljaar (36 lessen): 150€ - 1e trimester (14 lessen): 70€ - 2e trimester (12 lessen): 60€ - 3e trimester (10 lessen): 50€ - per les : 8€ + eenmalige instapkosten 15€ per schooljaar

Wanneer: op dinsdagochtend van 9.30u tot 10.30u, vanaf  21 januari 2020
Waar: yogazaaltje Administratief Centrum Zoersel, Handelslei 167, 2980 Sint-Antonius
Prijs: reeks van 10 lessen: 60€ - per les : 8€ + eenmalige instapkosten 15€ per schooljaar

Trek voor deze lessen steeds kledij aan waarin je makkelijk kan bewegen. Breng dikke sokken of soepele turnpantoffels mee. Een flesje water is ook een goed idee.

Vooraf inschrijven is noodzakelijk! Minimum aantal deelnemers: 6.

Sound journey

Laat je meevoeren op een heerlijk ontspannen reis naar je innerlijke stilte.
Wanneer: voorlopig niet ingepland
Waar:

Breng een matje, dekentje, kussentje en andere dingen mee zodat je warm en comfortabel ligt gedurende de hele klankreis.
Prijs:

Vooraf inschrijven is noodzakelijk!

Maximum aantal deelnemers: 20

 

rust.com, reeks van 3 avonden

Voorlopig niet ingepland.

Je kan deze workshop bestellen voor je bedrijf, je organisatie, voor een groepje vrienden of collega's, ... Ik pas de inhoud en de duur aan aan jouw specifieke vraag of behoefte. Contacteer me voor alle informatie.

Na de drukte van de start van een nieuw schooljaar toe aan een rustpauze? Lijkt de vakantie alweer lang geleden? Je beter wapenen tegen de aankomende winterblues? Of is het gewoon tijd om te leren ontspannen? Dan is deze reeks van 3 avonden iets voor jou! Je krijgt praktische tips en oefeningen om de stress voor te blijven of - indien het toch onder je vel kruipt - tijdig uit je systeem te krijgen: ademhaling, beweging, meditatie, ...  Alle oefeningen zijn toegankelijk, eenvoudig en je kan er meteen mee aan de slag.

Lees hier wat deelnemers ervan vonden.

Aromatherapie workshop

Voorlopig niet ingepland.
Je kan een workshop op maat bestellen voor een groepje vrienden, familie, collega's... Indien je daarvoor interesse hebt, gelieve dan contact op te nemen.

Qigong: initiatielessen en oefenlessen

De nadruk van deze lessen ligt op het aanleren en oefenen van de oefeningen. Daarnaast maak je kennis met de basis van de traditionele Chinese geneeskunde.

Voorlopig niet ingepland.

Je kan een qigong workshop bestellen voor je bedrijf, je organisatie, voor een groepje vrienden of collega's, ... Contacteer me voor alle informatie.

praktisch

  • Inschrijven: telefonisch op 0475 690 576 of met een mailtje naar molmersie@gmail.com.
  • Er is geen les tijdens de schoolvakanties.
  • In het inschrijvingsgeld is verzekering inbegrepen dankzij de samenwerking met Danco Movado vzw.
  • Geplande lessen gaan enkel door bij voldoende deelnemers.
  • Je inschrijving is pas definitief als het inschrijvingsgeld betaald is.