empowermenthelinginspiratieontspanningwellness - welzijn

5ritmes: perfect!

Hoewel veel mensen denken dat ontspannen meestal gelijk is aan niets (of zo weinig mogelijk) doen, dat je enkel door meditatie helemaal tot rust kan komen, kan je ook in balans en tot jezelf komen door voluit te bewegen!

Soms is ergens rustig liggen of zitten geen optie, zorgt het alleen maar voor meer onrust. Je denkt dat het komt door de stilte of door de zachte zen-muziek op de achtergrond. Maar het is je eigen innerlijke onrust die op dat moment naar boven komt en je een gejaagd gevoel geeft. Je wordt je opeens bewust van die rusteloosheid. Door rustig te (willen) worden, merk je pas hoe onrustig je eigenlijk wel bent. En dat is lastig. Op zulke momenten is ergens op een matje gaan liggen en op je ademhaling focussen misschien niet meteen de beste oplossing.

15 jaar geleden was ook ik op zoek naar een andere manier om meer in balans te geraken. Ik beoefende qigong en dat deed meestal wel deugd. Maar soms wou of kon ik niet in die rust en stilte gaan. Dan snakte ik naar een andere, meer dynamische manier om mijn hoofd tot rust te laten komen. Zo kwam ik bij de 5Ritmes®. Tijdens die eerste avond was ik meteen verkocht. Dit was zo zalig, zo bevrijdend en zo heerlijk om te doen! Dit was een taal die mijn hele wezen begreep! Bewegen op muziek, het is een natuurlijke reflex die bij iedereen in meer of mindere mate aanwezig is. Het was alsof mijn lichaam (en mijn hoofd!) hier op zaten te wachten. En sindsdien ben ik blijven dansen!

Lang heb ik dus niet getwijfeld toen Frie Lavelli me belde en vroeg of ik zin had om mee te komen dansen voor het programma  ‘Perfect’ van Karen Damen. Het was voor mij best wel een uitdaging om, ondanks de aanwezigheid van camera’s en BV’s, toch dicht bij mezelf te blijven, met beide voeten stevig op de grond, om mijn eigen dans te volgen en mijn adem zichzelf te laten ademen, zonder te gaan forceren. Dat ging verrassend goed en dat was heel prettig om te ervaren.

Frie is naar de preview van het programma gaan kijken en zij schrijft: “En … ik ben enthousiast! Het is mooi geworden! Echt een mooie weergave van wat er gebeurd is. De korte uitleg over de 5 ritmes die ik in de cirkel deed, mooie beelden van alle ritmes, van zowel de dansers als de BV’s, de sfeer is goed weergegeven, de afsluitcirkel is ook nog even te zien. Ik ben er blij mee. En de mensen van TV 4 waren zelf ook heel enthousiast.”

Ik nodig jullie heel graag uit om op donderdag 18 mei om 20u35 af te stemmen op VIER voor de uitzending over balans van het programma Perfect.  Het is een unieke gelegenheid om jullie te laten zien hoe het er tijdens een 5Ritmes®-danssessie aan toe gaat. En wie weet sta jij binnenkort heerlijk mee te dansen! Hier vind je alvast alle informatie over 5Ritmes®-dansen in Vlaanderen.