coachingempowermentwellness - welzijnzen

3 good things a day keep the doctor away!

Vandaag is de lente begonnen! En het lijkt alsof het nog maar net nieuwjaar is geweest! De tijd vliegt in ijltempo en het lijkt alsmaar sneller te gaan. Hoe kan je jezelf een beetje vertragen?

Door sneller en dikwijls ook jachtiger te leven, maken we het onszelf niet makkelijk. Het is vaak alsof we geen tijd meer hebben om stil te staan bij de kleine dingen die ons dagelijks blijheid, schoonheid en geluk schenken. Het lijkt alsof we dat maar normaal zijn gaan vinden. Daartegenover staat dat we soms teveel focussen op de dingen die verkeerd lopen en onze drukke planning of ons leven in de war sturen. Dan lijkt het alsof we onder een dikke, donkere wolk leven en alle licht en warmte verdwenen is.

Herken je dat? Dan heb ik een uitnodiging voor je. Ik nodig je uit om de komende weken stil te staan bij de positieve dingen die in je leven gebeuren. Schrijf elke dag, of om de andere dag, 3 dingen op die je als positief hebt ervaren. Waar ben je dankbaar voor? Noteer ook waarom dat zo was.

Het kan gaan om iets kleins (bijv. vandaag scheen de zon) of om een gebeurtenis met grotere impact (bijv. ik kreeg promotie). Het is belangrijk dat je de gebeurtenissen opschrijft en niet enkel in je hoofd overloopt. ’s Avonds voor je gaat slapen is een goed moment voor deze oefening.  Noem het je persoonlijke geluksdagboekje.  Klik hier om te lezen hoe je best te werk gaat.

Deze oefening zorgt ervoor dat je met een groter gevoel van dankbaarheid naar het leven kan kijken. Ze helpt je ook een beetje te vertragen en te genieten van de kleine dingen die het leven leefbaar maken: een heerlijke kop koffie, een vriendelijk woord bij de bakker, een vlinder die in de eerste lentezon fladdert, …  Door te vertragen en bewuster te leven, krijg je weer aandacht voor de kansen die het leven je biedt. Hier lees je waarom dat belangrijk is.

Deze TED-talk (met Nederlandstalige ondertitels!)  zet je alvast op weg! Geniet er van!